Рецепт смачної качки
Качине м'ясо - дуже смачне, ситне та ароматне. Воно достатньо жирне, аби запікати його майже у власному соку, не додаючи зайвого масла чи олії. На святковий стіл пропонуємо зготувати цілу тушку качки. Така страва виглядатиме презентабельно і апетитно.
М'ясо птиці достатньо дієтичне, але водночас містить велику кількість корисних жирів та амінокислот, воно є основним джерелом білка, який необхідний людям щодня. Щільне, насичене м'ясо достатньо легко приготувати, проте потрібно дотримуватися кількох правил підготовки продуктів. Качку необхідно маринувати і робити це якомога довше. Ідеально залишити її в маринаді на ніч або ж на добу. В такому випадку вам не прийдеться смажити її годинами, пересушувати на пательні.
Ми пропонуємо дуже популярний рецепт приготування качки - запечену цілком в рукаві.
Список продуктів
Підготуйте вогнетривку форму, придатну для використання в духовці, рукав для запікання, велику миску для маринування птиці.
Інгредієнти:
- тушка качки - 2 кг;
- 2 ст.ложки меду;
- половинка лимону;
- 2 ст.ложки гірчиці;
- 1 цибулина;
- 1 головка часнику;
- сіль, перець, сухий чебрець, базилік, лавровий лист;
- 4 ст.ложки рослинної олії;
- 4 кислих яблука, айва.
Можете додавати приправи за своїм смаком, а також духм'яні трави.
Спосіб приготування і підготовка м'яса до запікання
Найперше необхідно приготувати маринад.
- В глибокій мисці, де будемо маринувати м'ясо, з'єднати рослинну олію, гірчицю, сік половини лимона, подрібнити цибулю, часник і додати всі приправи.
- Тушку птиці добре помити, просушити паперовими кухонними рушниками і помістити в посуд з маринадом. Добре намастити сумішшю качку, обертаючи її з усіх сторін, накрити харчовою плівкою і залишити на ніч в холодному місці.
- Наступного дня м'ясо вийняти з миски і нафарширувати яблуками, айвою, акуратно заколоти розріз дерев'яними шпажками або зубочистками.
- Тушку змастити зверху олією, запакувати в рукав для запікання, акуратно помістити в ємкість і відправити в духовку, випікати при температурі 180 градусів протягом 1,5 години.
Після того, як закінчиться час приготування, розрізати рукав і дати качці зарум'янитися ще протягом 10 хвилин. Ароматна, апетитна і дуже гарна на вигляд страва готова!
Її можна подавати з печеною картоплею чи пюре. Також вона добре смакує разом із салатом з квашеної капусти, заправленим оливковою олією і цибулею. Ідеальним доповненням до качки буде червоний кисло-солодкий соус з журавлини.
Готуйте з задоволенням для своїх рідних та гостей, і вони неодмінно відмітять ваші кулінарні здібності, дякуватимуть за увагу та турботу.
Використовуйте наші рецепти приготування, і ваша качка буде завжди смачною і вдалою! Смачногно!