Каре телятины

Самые читаемые
13 янв 2021
13 янв 2021
13 янв 2021

Телятина - цінний і смачний продукт

Телятина є не просто дієтичним видом м'яса, а надає максимальну користь людському організму, адже містить багато амінокислот, мінеральних елементів, які легко засвоюються. Головними відмінностями телятини від яловичини є більш тонкий і ніжний смак, м'яка консистенція і тонший жировий прошарок. Особливість телятини в тому, що крім цінних для будь-якого організму білків і жирів, вона містить екстрактивні компоненти. Ці речовини не несуть ніякої харчової цінності, але завдяки саме їм продукти краще засвоюються організмом, так як вони сприяють виробленню поживних соків.

При приготуванні телятини варто пам'ятати, що тривала термічна обробка зробить його черствим. Навіть варене м'ясо не втрачає своїх корисних якостей, але сьогодні ми підкажемо вам рецепт більш цікавої страви з телятини.

Інгредієнти для приготування приголомшливо смачного м'яса

Каре з телятини - це не просто смачне, а й дуже гарне блюдо, яке з легкістю зможе прикрасити будь-яке святкове застілля. При правильному приготуванні м'ясо виходить соковитим і ніжним всередині, дуже апетитним зовні. Для приготування каре на три порції вам знадобиться:

  • телятина - 800 гр;
  • соєвий соус - 4 столові ложки;
  • бальзамик і зернова гірчиця по 1 столовій ложці;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль, перець, оливкова олія, сік лимона - за смаком;
  • кінза, зелена цибуля по 2 пучка;
  • петрушка - 1 пучок;
  • перець чилі - за смаком;
  • імбир - 1 шт;
  • рисовий оцет - 1 ст.ложка;
  • коричневий цукор - 2 чайні ложки.

Якщо у вас є улюблені прянощі до м'яса, сміливо можете їх додати, адже додавання спецій, зменшення або збільшення кількості цибулі та часнику сильно вплинуть на смакові якості страви і так вам буде ще смачніше. Експериментуйте, адже кухня дійсно дає таку можливість.

Приступимо до приготування!

Все досить просто: м'ясо маринується близько години, потім запікається в духовці, до нього готується свіжо-пряний соус із зелені, а подавати найкраще з овочами, які можна приготувати на грилі:

  • телятину ріжемо по кісточці, кладемо в підходящий посуд і додаємо сіль, перець;
  • готуємо маринад: змішуємо соєвий соус, оцет, масло, гірчицю, часник (попередньо нарізати або розчавити), цукор;
  • перемішуємо маринад з м'ясом і залишаємо на 1 годину;
  • миємо зелень і чистимо імбир, потім подрібнюємо в блендері кінзу, петрушку, цибулю, часник, чилі перець, невеликий шматочок імбиру, додаючи трохи оливкового масла;
  • доводимо соус до смаку, додаючи лимонний сік, сіль, цукор, оцет, і ставимо настоюватися в холодильник;
  • на грилі обсмажуємо овочі для гарніру;
  • обсмажуємо пряне м'ясо на сковороді-гриль, по 3-5 хвилини з кожного боку;
  • далі м'ясо, попередньо полив маринадом, доготовляємо в духовці 15 хвилин при температурі 200 ° С.

Це блюдо краще вживати в гарячому вигляді. Подавати на стіл з зеленим соусом і овочами або приготувати будь-яке овочеве пюре. За вказаним рецептом у вас вийде ідеальна телятина, яка вразить своїм смаком і ароматом.