Телятина є не просто дієтичним видом м'яса, а надає максимальну користь людському організму, адже містить багато амінокислот, мінеральних елементів, які легко засвоюються. Головними відмінностями телятини від яловичини є більш тонкий і ніжний смак, м'яка консистенція і тонший жировий прошарок. Особливість телятини в тому, що крім цінних для будь-якого організму білків і жирів, вона містить екстрактивні компоненти. Ці речовини не несуть ніякої харчової цінності, але завдяки саме їм продукти краще засвоюються організмом, так як вони сприяють виробленню поживних соків.
При приготуванні телятини варто пам'ятати, що тривала термічна обробка зробить його черствим. Навіть варене м'ясо не втрачає своїх корисних якостей, але сьогодні ми підкажемо вам рецепт більш цікавої страви з телятини.
Каре з телятини - це не просто смачне, а й дуже гарне блюдо, яке з легкістю зможе прикрасити будь-яке святкове застілля. При правильному приготуванні м'ясо виходить соковитим і ніжним всередині, дуже апетитним зовні. Для приготування каре на три порції вам знадобиться:
Якщо у вас є улюблені прянощі до м'яса, сміливо можете їх додати, адже додавання спецій, зменшення або збільшення кількості цибулі та часнику сильно вплинуть на смакові якості страви і так вам буде ще смачніше. Експериментуйте, адже кухня дійсно дає таку можливість.
Все досить просто: м'ясо маринується близько години, потім запікається в духовці, до нього готується свіжо-пряний соус із зелені, а подавати найкраще з овочами, які можна приготувати на грилі:
Це блюдо краще вживати в гарячому вигляді. Подавати на стіл з зеленим соусом і овочами або приготувати будь-яке овочеве пюре. За вказаним рецептом у вас вийде ідеальна телятина, яка вразить своїм смаком і ароматом.