Рецепт шашлыка

Самые читаемые
13 янв 2021
13 янв 2021
13 янв 2021
#Основные блюда

Шашлик - рецепти маринування

Ароматне м'ясо, приготоване на відкритому вогні, люблять практично всі. Смачний шашлик є чудовим приводом для того, щоб зібрати за одним столом друзів, родичів та колег. Ця страва, яка прийшла у світ зі Сходу, абсолютно універсальна. Вона буде доречною на будь-якому святі чи просто за сімейною вечерею і прекрасно поєднується з найрізноманітнішими гарнірами і напоями.

На перший погляд може здатися, що приготувати шашлик нескладно - достатньо просто купити гарне м'ясо, нанизати його на шампури і посмажити на багатті або мангалі. Але насправді в цьому процесі є безліч тонкощів, які необхідно враховувати. Дуже важливу роль відіграє маринад для шашлика зі свинини, яловичини або курки. У тих, хто часто смажить шашлик, є власні унікальні і перевірені часом рецепти маринадів, але іноді хочеться спробувати щось новеньке. Рецепти маринування шашлика зі свинини досить прості, тому приготувати страву буде нескладно.

Рецепти маринаду до шашлику зі свинини

Отже, для початку необхідно вибрати м'ясо, з якого буде готуватися смачна ароматна страва. Якщо мова йде про свинину, то краще купувати ошийок або корейку. У випадку з яловичиною чи телятиною ідеальним вибором стане грудка, філе, внутрішня частина ноги. У випадку з птицею віддавати перевагу варто філейній частині стегна.

Найчастіше шашлик вдома готують зі свинини. Для того, щоб він вийшов соковитим і м'яким, рецепт маринування шашлику потрібно вибирати особливо ретельно. Варіацій маса, але є один універсальний рецепт, який гарантує смачне м'ясо.

Для маринаду знадобиться:

  • 1,5 кг свіжої свинини;
  • 400 гр цибулі;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • 0,5 ч.л.соди;
  • 200 мл сильногазованої мінеральної води;
  • 1 ч.л.соку лайму;
  • 4 солодких болгарських перці.

Якщо хочеться зробити м'ясо гострішим, можна додати до перерахованих вище продуктів кілька кружалець свіжого перцю чилі або халапеньо без насіння. Важливо пам'ятати, що маринад, у якому буде замочуватись шашлик зі свинини, має бути кімнатної температури.

Рецепт маринування та приготування шашлика з свинини

Будь-яке м'ясо перед приготуванням краще потримати в холодильнику близько півгодини. Його стане простіше різати і готова страва вийде більш соковитою.

Процес підготовки відбувається наступним чином:

  • м'ясо нарізають порційними шматочками по 8-9 см і ретельно промивають;
  • сіль, перець і сода змішуються і отриманою сумішшю натирається кожний шматочок;
  • цибуля ріжеться кільцями шириною 1,5-2 см;
  • болгарський перець нарізають кружечками шириною 2-3 см;
  • в скляну ємність укладається шарами м'ясо, цибуля і перець;
  • газована вода змішується з лимонним соком і заливається в ємність з м'ясом.

Після цього м'ясо необхідно закрити пластиковою кришкою, розмір якої повинен бути трохи меншим розміру тари і покласти зверху гніт. Замаринований шашлик потрібно поставити в прохолодне місце і залишити маринуватися мінімум на 4 години. По закінченню цього часу можна приступати до смаження. Шампури обов'язково повинні бути добре заточеними, а вогонь помірним, щоб м'ясо не обвуглилося. Шашлик потрібно досить часто перевертати для того, щоб шматочки приготувалися рівномірно і не встиг стекти сік.

Ідеальним доповненням до готової страви стане свіжа зелень, овочі і хороше вино. Смачного!