Рецепти на кожен день

Самые читаемые
13 янв 2021
13 янв 2021
13 янв 2021

Рецепти простих, смачних страв на кожен день

Усі люди без виключення люблять їсти смачну, ароматну, свіжу їжу. Кожна сім’я має свою культуру харчування, уподобання в стравах та продуктах. Cooker рекомендує приготувати кілька корисних страв на кожень день.

Якщо ви не знаєте, що приготувати сьогодні, скористайтеся нашими рецептами і ви не пошкодуєте.

Гарбузовий суп-пюре

Готуємо зі стиглого гарбуза, відділивши очищену м’якоть і вибравши насіння.

Що нам необхідно:

  • 500 г гарбуза;
  • 5 шт.картоплі;
  • 2 цибулини;
  • головка часнику;
  • вершкове масло для смаження і підсушування сухарів;
  • сіль, перець, мускатний горіх;
  • бринза для сервірування;
  • 100 г вершків або жирної сметани;
  • батон або білий хліб для сухариків.

Сухарі можна купити в магазині, але домашні будуть значно смачнішими.

Спосіб приготування:

  • Подрібнену цибулю і часник обсмажуємо на вершковому маслі у великій каструлі з товстим дном.
  • М’якоть гарбуза, картоплю ріжемо кубиками і відправляємо в каструлю.
  • Заливаємо кипятком, солимо, перчимо і додаємо трохи мускатного горіха.
  • Залишаємо на вогні 30 хвилин до повного приготування овочів.
  • Батон ріжемо кубиками довільного розміру, заливаємо 30 грамами розтопленого масла і перекладаємо на протвінь.
  • Підсушуємо при температурі 50-70 градусів до рум'яного кольору. Готові сухарі можна приправити вашими улюбленими спеціями, часничком чи зеленню.
  • Готовий суп зняти з плити і подрібнити погружним блендером, додаючи в процесі вершки.

Наш смачний, густий і корисний суп готовий. Подаємо в порційних глибоких мисках, додаємо сир, бринзу і сухарики.

Овочеве рагу з куркою

Використовувати можна будь-які овочі, що є у вашому холодильнику.

Необхідно взяти:

  • 2 курячих грудинки;
  • 5 картоплин;
  • 1 велику моркву;
  • 1 цибулину;
  • часник за смаком;
  • 1 молодий кабачок або цуккіні;
  • 1 болгарський перець;
  • сіль, перець, куркуму, мускатний горіх, лавровий лист;
  • рослинну олію.

Також можна додати гриби, гарбуз, помідори за бажанням.

  • Куряче м’ясо промиваємо під проточною водою, сушимо і ріжемо невеликими кубиками, відправляємо підсмажуватися в олії в глибоку каструлю з товстим дном.
  • Цибулю також нарізаємо кубиками і додаємо до м’яса, підсмажуємо. Згодом засипаємо натерту моркву і даємо трохи зазолотитися.
  • Всі інші овочі теж очищуємо, нарізаємо кубиками і по черзі додаємо в каструлю, солимо і перчимо, заправляємо іншими приправами.
  • Заливаємо кипяченою водою так, щоб злегка накрити овочі і залишаємо на середньому вогні варитися на плиті протягом 30 хвилин.
  • Видавлюємо часник, тушимо ще 10 хвилин і смачна друга страва готова!

Цей варіант корисних овочів з м’ясом дуже зручний, оскільки в одній страві поєднано гарнір та другу страву. Прикрашаємо зеленню і сметаною, пригощаємо рідних смачною та дуже корисною курочкою.

Готуйте із задоволенням наші рецепти і кожний день смакуйте нову і смачну страву! Смачного!