Рецепти простих, смачних страв на кожен день
Усі люди без виключення люблять їсти смачну, ароматну, свіжу їжу. Кожна сім’я має свою культуру харчування, уподобання в стравах та продуктах. Cooker рекомендує приготувати кілька корисних страв на кожень день.
Якщо ви не знаєте, що приготувати сьогодні, скористайтеся нашими рецептами і ви не пошкодуєте.
Гарбузовий суп-пюре
Готуємо зі стиглого гарбуза, відділивши очищену м’якоть і вибравши насіння.
Що нам необхідно:
- 500 г гарбуза;
- 5 шт.картоплі;
- 2 цибулини;
- головка часнику;
- вершкове масло для смаження і підсушування сухарів;
- сіль, перець, мускатний горіх;
- бринза для сервірування;
- 100 г вершків або жирної сметани;
- батон або білий хліб для сухариків.
Сухарі можна купити в магазині, але домашні будуть значно смачнішими.
Спосіб приготування:
- Подрібнену цибулю і часник обсмажуємо на вершковому маслі у великій каструлі з товстим дном.
- М’якоть гарбуза, картоплю ріжемо кубиками і відправляємо в каструлю.
- Заливаємо кипятком, солимо, перчимо і додаємо трохи мускатного горіха.
- Залишаємо на вогні 30 хвилин до повного приготування овочів.
- Батон ріжемо кубиками довільного розміру, заливаємо 30 грамами розтопленого масла і перекладаємо на протвінь.
- Підсушуємо при температурі 50-70 градусів до рум'яного кольору. Готові сухарі можна приправити вашими улюбленими спеціями, часничком чи зеленню.
- Готовий суп зняти з плити і подрібнити погружним блендером, додаючи в процесі вершки.
Наш смачний, густий і корисний суп готовий. Подаємо в порційних глибоких мисках, додаємо сир, бринзу і сухарики.
Овочеве рагу з куркою
Використовувати можна будь-які овочі, що є у вашому холодильнику.
Необхідно взяти:
- 2 курячих грудинки;
- 5 картоплин;
- 1 велику моркву;
- 1 цибулину;
- часник за смаком;
- 1 молодий кабачок або цуккіні;
- 1 болгарський перець;
- сіль, перець, куркуму, мускатний горіх, лавровий лист;
- рослинну олію.
Також можна додати гриби, гарбуз, помідори за бажанням.
- Куряче м’ясо промиваємо під проточною водою, сушимо і ріжемо невеликими кубиками, відправляємо підсмажуватися в олії в глибоку каструлю з товстим дном.
- Цибулю також нарізаємо кубиками і додаємо до м’яса, підсмажуємо. Згодом засипаємо натерту моркву і даємо трохи зазолотитися.
- Всі інші овочі теж очищуємо, нарізаємо кубиками і по черзі додаємо в каструлю, солимо і перчимо, заправляємо іншими приправами.
- Заливаємо кипяченою водою так, щоб злегка накрити овочі і залишаємо на середньому вогні варитися на плиті протягом 30 хвилин.
- Видавлюємо часник, тушимо ще 10 хвилин і смачна друга страва готова!
Цей варіант корисних овочів з м’ясом дуже зручний, оскільки в одній страві поєднано гарнір та другу страву. Прикрашаємо зеленню і сметаною, пригощаємо рідних смачною та дуже корисною курочкою.
Готуйте із задоволенням наші рецепти і кожний день смакуйте нову і смачну страву! Смачного!